Čepačiai (Indiški duonos paplotėliai)
Šiuo metu gyvenu Indijoje, kur čepačius mėgsta ir valgo visi - žmonės, karvytės, šuniukai ir kiti gyvūnai. Pati čepačių čia nekepu, nes neturiu virtuvės, o jų gauti čia galima bet kuriame restorane (ten jų gauna ir karvės). Tačiau prieš išvykdama bandžiau čepačių išsikepti ir pati. Tai padaryti labai paprasta, reikia tik miltų ir vandens, o skonis ne ką prastesnis nei Indijoje. Jie puikiai tinka kaip duonos pakaitalas su sriubomis, kariais, troškiniais ar netgi riešutų sviestu :) Jei pageidaujate, į tešlą galima įmaišyti ir Jūsų mėgstamų prieskonių.
Kiek užtruks?
~ 40 min.
Kiek porcijų?
1-2
Ko reikės?
• 1 puodelio kvietinių miltų.
• 1/4 puodelio vandens.
Ką daryti?
• Dubenyje šakute sumaišyti miltus ir vandenį.
• Kai tešla šakute nebesimaišo, minkyti rankomis 5-8 minutes, kol tešla bus tolygiai išminkyta.
• Išminkytą tešlą įvynioti į plastikinę plėvelę ir palikti ~ 30 min. Taip tešlą bus lengviau iškočioti ir ji bus elastingesnė.
• Tešlą iškočioti į norimo dydžio ir formos paplotėlius.
• Pakaitinti nelipnaus paviršiaus keptuvę iki didelės temperatūros. Sudėti čepačius ir kepti ~ 2 min. iš kiekvienos pusės. Kepami čepačiai turėtų išsipūsti ir gražiai parusti.
• Išimti iš keptuvės ir suvalgyti. Geriausia ilgai nelaukti, čepačiai skaniausi šviežiai iškepti, nes tešloje nėra mielių, ir nesuvalgyti jie greitai tampa kieti.
Skanaus!