Rudųjų ryžių suši

1:54 AM 0 Comments A+ a-

Restoranuose suši porcijos labai mažos, todėl daug smagiau pasigaminti namuose. Ir tai visai nesunku. Net nebūtina turėti tam skirtą kilimėlį, nors su juo šiek tiek paprasčiau. Man skaniausia gaminti su rudaisiais ryžiais, todėl jei nebandėt, būtinai išmėginkit! Į vidų, be daržovių, taip pat tinka marinuotas tofu, salotų lapai, svogūnų laiškai ar špinatai :) Valgyti labai skanu ir be nieko, bet žinoma tiks ir su vasabi, sojos padažu bei marinuotais imbierais.


Kiek užtruks?
~30 min.

Kiek porcijų?
1-2

Ko reikės?
• 1 puodelio nevirtų rudųjų ryžių.
• Nori lapų.
• Avokado.
• Agurko.
• Raudonosios paprikos.
• Pomidoro.

Ką daryti?
• Išvirti ir atvėsinti ryžius.

• Ant suši kilimėlio, ar tiesiog medinės lentelės, pakloti nori lapą ir apie pusę jo padengti išvirtais ryžiais, paliekant apie 1 cm tarpelius nuo kraštų. Ryžius lengviausia paskirstyti šaukštu arba drėgnomis rankomis.
• Ant ryžių sudėti pailgais gabalėliais supjaustytas daržoves.
• Vynioti lapą nuo apačios į viršų, pirštais prilaikant daržoves ir spaudžiant, kad stipriai susivyniotų ir nekristų visi skanėstai, kurie bus viduje. Kraštelį prilipinti padrėkinus vandeniu. Iš pradžių gali atrodyti sudėtinga gražiai suvynioti, tačiau kiekvieną kartą darosi vis lengviau, tereikia šiek tiek praktios :)
• Suši vyniotinius supjaustyti pageidaujamo storio gabalėliais, aštriu ir šaltu vandeniu sudrėkintu peiliu.
Skanaus!