Bulviniai blynai be aliejaus

3:26 AM 0 Comments A+ a-

Labai paprastas, greitas ir skanus receptas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei. Geriausia šiame recepte tai, kad visai nereikia aliejaus, todėl galima mėgautis blynais be jokių neigiamų pasekmių! Jei turite kokį elektrinį prietaisą bulvėms tarkuoti - pagaminti bus dar lengviau ir greičiau, tačiau visai nebaisu ir su paprasčiausia burokine tarka. Blynus tinka valgyti su natūralaus skonio sojų jogurtu, daržovėmis ar netgi pomidorų padažu, nes šie blynai visai kaip labai mažų prancūziškų bulvyčių rutuliai!:D


Ko reikės?
• Bulvių (kiekis priklauso, nuo to kiek blynų norėsite iškepti).
• Prieskonių (pagal skonį, kokie patinka :)).

Ką daryti?
• Bulves nulupti, nuplauti ir sutarkuoti burokine tarka.
• Tarkius nusunkti ( ne visai, palikti apie 1/3 krakmolo).
• Sudėti prieskonius ir išmaisyti.
• Rankomis suformuoti blynukus ir išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos.
• Kepti ~ 20 min. 180° C temperatūroje.

Skanaus!