Kaip skaniai ir greitai išvirti Basmati ryžius?

3:55 AM 0 Comments A+ a-

Nežinau kaip Jūs, bet aš labai ilgai nemokėjau tinkamai išvirti ryžių. Visada virdavau juos puode su labai daug vandens, kurį po to nukošdavau. Virimo procesas tęsdavosi visą pusvalandį, o ryžiai gaudavosi per minkšti, sulipę ir šlapi. Niekas manęs tinkamai virti ryžių neišmokė ir aš net nenutuokiau, kad egzistuoja daug greitesnis, paprastesnis ir skanesnis būdas. Be to, verdant ryžius šiuo būdu net neteks plauti sietelio, o juk niekas nemėgsta jų plauti :)

Kiek užtruks?
~ 15 min.

Kiek porcijų?

1-2

Ko reikės?
• 1 stiklinės Basmati ryžių.
• 1,5 stiklinės šalto vandens.
• 3-4 anyžiaus žvaigždučių.

Ką daryti?
• Ryžius kelis kartus perplauti šaltu vandeniu, kad nusiplautų dulkės ir krakmolo perteklius.
• Ryžius sudėti į puodą, užpilti 1,5 stiklinės šalto vandens, įdėti anyžiaus žvaigždutes.
• Puodą uždengti ir kaitinti ant didžiausios ugnies, kol užvirs. Tada ugnį sumažinti iki pačios mažiausios ir virti 10 min. Labai svarbu neatidengti puodo tol, kol ryžiai nebaigė virti.
• Baigus virti, puodą atidengti, išimti anyžių ir mėgautis tobulai išvirtais ryžiais su savo mėgstamu patiekalu!

Skanaus!