Mangų karis

1:47 AM 0 Comments A+ a-

Mangai yra mano mėgstamiausias vaisius, todėl ilgai bandžiau atrasti būdą, kaip galėčiau juos valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Po daugybės eksperimentų man pagaliau pavyko pagaminti patį skaniausią mangų karį. Receptas labai greitas ir paprastas, daugumą ingredientų sudaro priekoniai, todėl neišsigąskite ilgo produktų sarašo. Jei ypatingai skubate, visus prieskonius galima pakeisti jau paruoštu indišku kario prieskonių mišiniu. Taip pat galite įdėti česnako, jei jį labai mėgstate. Jei nevartojate aliejaus, jį galima pakeisti vandeniu, tačiau pastebėjau, kad pakepinant prieskonius aliejuje geriau atsiskleidžia jų skonis. Mangų karį skaniausia valgyti su Basmati ryžiais ir čepačiais (indiškais paplotėlis, valgomais vietoj duonos, kuriuos labai mėgsta karvės). Kaip skaniai išvirti ryžius ir išsikepti čepatį galite sužinoti čia: 



Kiek užtruks?
~ 15 min.

Kiek porcijų?
1-2

Ko reikės?
• 1 didelio, skanaus ir prinokusio (minkšto) mango arba ~ 1 puodelio šaldytų mangų gabaliukų.
• 3 - 4 vidutinio dydžio pomidorų (minkštų ir prinokusių).
• 1/2 puodelio kokosų pieno.
• 1 - 2 valgomųjų šaukštų aliejaus (geriausia alyvuogių arba kokosų).
• Pusės nykščio dydžio gabalėlio šviežio imbiero.
• 3 lauro lapelių.
• 1 arbatinio šaukštelio garstyčių sėklų.
• 4 - 5 anyžiaus gėlyčių.
• 1 kupino arbatinio šaukštelio kardamono sėklų.
• 1 nubraukto šaukštelio malto kumino.
• 1/2 šaukštelio muskato.
• 1 arbatinio šaukštelio ciberžolės.
• 1/4 - 1/2 arbatinio šaukštelio čili miltelių (priklausomai nuo pageidaujamo aštrumo).
• Druskos pagal skonį.


Ką daryti?
• Labai smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti imbierą. Kubeliais supjaustyti mangus (arba atšildyti šaldytus) ir pomidorus.
• Keptuvėje pakaitinti aliejų (arba vandenį) ir sudėti imbierą, lauro lapus, garstyčių sėklas, anyžių, kardamoną.   Pakepinti, kol garstyčių sėklos pradės sproginėti, tada sudėti likusius prieskonius (išskyrus druską) ir pakepti dar kelias sekundes.
• Į keptuvę sudėti mangus ir pomidorus. Pakepti ~ 5 min., kol suminkštės.
• Kai mangai ir pomidorui suminkštėja, įpilti kokosų pieną ir dar pakaitinti kelias minutes, kol pienas sušils.
• Pasūdyti pagal skonį.
• Patiekti su Basmati ryžiais arba čepačias, arba abiem :)
• Mangų karis taip pat labai skanus ir kitą dieną, pašildytas.

Skanaus!