Sveikesnės keptos bulvytės

9:41 AM 0 Comments A+ a-

Visi mėgsta keptas prancūziškas ar amerikietiškas bulvytes, bet daug aliejaus valgyti nėra labai sveika. Pavalgiusi "paprastų" bulvyčiu, aš nuo aliejaus pertekliaus nesijaučiu labai gerai ir užsinoriu miegoti, todėl buvau bulvyčių valgymo atsisakiusi :( Tačiau yra gerų naujienų. Pasirodo, bulvytes galima taip pat skaniai išsikepti visai nenaudojant aliejaus! Ir tai labai paprasta. Taigi nieko nelaukdami einam kepti bulvyčių. Ir daug, nes šitų galima be pavojaus valgyti kiek nori. Patiekti geriausia su šviežiomis salotomis :)


Kiek užtruks?
~ 30 min.

Ko reikės?
• Bulvių.
• Mėgstamų prieskonių.

Ką daryti?
• Bulves nuskusti ir nuplauti, arba tik nuplauti, jei turite bulvių iš patikimų ir ekologiškų šaltinių ir mėgstate bulves su lupenomis.
• Bulves supjaustyti pageidaujamos formos gabalėliais, priklausomai nuo to ar norite prancūziškų ar amerikietiškų bulvyčių.
• Supjaustytas bulvytes sudėti į puodą su verdančiu vandeniu, palaukti kol užvirs ir dar pavirti. Priklausomai nuo formos, prancūziškas - 1-2 min., amerikietiškas - 2-3 min. Svarbu, kad bulvytės netaptų per daug minkštos, nes tada jos pradės skilinėti ir gausis bulvių košė :)
• Apvirtas bulvytes sudėti ant kepimo skardos, padengtos kepinių popieriumi ir apibarstyti pasirinktais priekoniais.
• Kepti 180° C arba vidutinio karštumo orkaitėje apie 20-30 min, kol gražiai apkepa. Praėjus pusei laiko apversti. Bulvyčių apvirimas prieš kepant užtikrina, kad viduje jos bus minkštos ir tolygiai iškepusios, o iš išorės traškios ir ypatingai skanios.

Skanaus!