Humuso zuikučiai

12:49 AM 0 Comments A+ a-

Humuso zuikučiai

Indijoje daug Izraeliečių, todėl beveik kiekviename restorane galima gauti humuso. Vieną dieną jį valgydama prisiminiau šį receptą, kuris buvo sukurtas Velykiniam organizacijos "Už gyvūnų teises" konkursui. Nors dabar ir ne Velykos, manau receptas puikiai tiks bet kuriai kitai dienai, todėl nusprendžiau pasidalinti :) Recepte naudojamas ne visai tradicinis humuso receptas, šis humusas labiau "sūriškas", todėl jei tokio dar neragavot, siūlau pamėginti! Kaip visada, receptas labai paprastas ir greitas.


Kiek užtruks?
~ 15 min.

Kiek porcijų?
1

Ko reikės?
• 4 slyvinių pomidorų.
• 250 g virtų avinžirnių (galima naudoti ir konservuotus).
• 3 valgomųjų šaukštų vegan majonezo.
• 2 valgomųjų šaukštų maistinių mielių dribsnių.
• 1 valgomojo šaukštas citrinos sulčių.
• 1 arbatinio šaukštelio garstyčių.
• 1/2 arbatinio šaukštelio kario miltelių.
• 1/2 arbatinio šaukštelio kumino.
• Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Papuošimui:
• Svogūnų laiškų ausytėms.
• Krapų ūsams.
• Pipirų akytėms.
• Raudonosios paprikos miltelių.
• Veganiško majonezo uodegytėms.

Ką daryti?
• Virtus avinžirnius šakute susmulkinti iki vientisos masės.
• Sudėti majonezą, garstyčias, citrinos sultis, mielių dribsnius ir prieskonius. Gerai išmaišyti.
• Pomidorus perpjauti į dvi dalis, šaukštu išimti sėklas.
• Į pomidorų puseles sudėti įdarą. Papuošti žalumynais ir majonezu.

Skanaus!